Indkaldelse til ordinær generelforsamling i grundejerforeningen Klosterparken

 

Tid og sted:  Onsdag d.23 marts 2011. Solrød  Bibliotek lokale E25, kl.19.00

 

Dagsorden

  1. Vand i krybekældre i den sydlige halvdel af bebyggelsen
  2. Valg af dirigent og to stemmetællere
  3. Formandens beretning
  4. Forelæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse
  5. Forslag fra bestyrelsen
    1. Ny deklaration
    2. Snerydning på gangarealer
  6. Forslag fra medlemmerne
    1. Der er ikke indkommet nogen forslag inden fristens
  7. Fastlæggelse af budget og kontingent for 2011
  8. Valg af bestyrelse (4-6 medlemmer) og 2 suppleanter, i henhold til vedtægter §9
  9. Valg af revisor og revisorsuppleant
  10. Eventuelt

 

 

 

 

 

Vel mødt

 

Bestyrelsen


Ad pkt. 1.:

Vi håber at det lykkes at få en repræsentant fra Solrød Spildevand eller kommunen til at komme og redegøre for hvad det er der er årsag til problemet med at grundvandstanden stiger, og hvorfor der finder overløb imellem de to kloaksystemer

 

Ad pkt. 3.:

Formandens beretning for året 2010

 

Ekstraordinære generelforsamling, juni.

På sidste generelforsamling lykkedes det ikke at få valgt en formand. Denne situation har vores vedtægter ikke taget højde for.

Der blev derfor i juni måned afholdt en ekstraordinær generelforsamling for at få en løsning på dette, samt få suppleret bestyrelsen med medlemmer, idet der også var under det foreskrevne minimum antal bestyrelsesmedlemmer efter generalforsamling. Det sidste var blevet løst ved at bestyrelsen havde suppleret sig med en af suppleanterne.

 

Ekstraordinære generelforsamling, juli.

På generalforsamling sidste år var der blevet ytret ønske om at kunne modtage HDTV kanaler på vores kabelnet. Bestyrelsen havde derfor kontaktet YouSee, og indhentet tilbud på om bygning af vores kabelnet, da dette var nødvendigt for bl.a. at kunne se Dr-HDTV.

På den ekstraordinære generalforsamling i juli blev det vedtaget at acceptere tilbuddet og dermed at ombygge vores anlæg, sådan at vi kunne modtage de kanaler som YouSee tilbyder, samt de services som de også tilbyder.

Ombygningen var færdig ved udgangen af august måned, og havde forløbet uden problemer.

 

Kommunalt påbud

Vi har mens det var vinter i starten af 2010 fået påbud af kommunen om beskæring af beplantning ud mod stien i sydenden af vores område. Vi fik dog henstand, og lavede beskæring til den aftalte tid. Det viste sig at beskæring var ikke omfattende nok efter kommunens mening, så kommunen har senere hen udført beskæring og sendt regningen til os.

 

Arbejdsdage

Der har været holdt de to obligatoriske arbejdsdage, denne ene i foråret, eller mere rettelig i starten af sommeren, og den anden i efteråret.

Begge dage var forløbet tilfredsstillende.

Det viste sig endvidere at kommunen ville betale afhentning af haveaffaldet, da vi betragtes som ”en samling af private” og dermed ikke som erhverv. Faktisk fik vi fortalt at det var forbudt selv at rekvirere en vognmand til dette.

Der har i år ikke været problemer med opkrævning fra dem, som af den ene eller anden årsag ikke kunne deltage i fællesarbejdet, og som ikke kunne udføre en af de opgaver som var på listen af opgaver.

 

Nye redskaber

Under arbejdsdagen i efteråret blev det konstateret at vi nok havde for få arbejdsredskaber. Der er derfor nu indkøbt flere arbejdsredskaber

 

Græsslåning

Også i 2010 har Brian stået for græsslåningen., og man må sige at området har været velholdt igennem året. Brian skal have ros for dette.

 

Løbende regnskab

Også Stig skal have tak for veludført kasser arbejde. Jeg er som formand glad for, at det er lykkedes at få en kasser der forstår, at det er nødvendigt for den samlede bestyrelse at have en status for økonomien, til bestyrelsesmøderne, for ikke at beslutte i ”blinde”. Dette er noget jeg har savnet tidligere.

 

Lys på stierne mm

I den nordlige del af vores område var vi igennem et stykke tid uden lys. Det viste sig, at der var fejl på et kabel imellem to lygtestandere, således at sikringerne konstant ”sprang”.

Fejlen er nu rettet, sikringerne udskiftet til automatsikringer og der er monteret et HPFI relæ, som er krævet af en bekendtgørelse, idet det viste sig, at der ikke var nogen ekstrabeskyttelse i vores installation.

 

Lennart

 

 

Ad pkt. 5a:

På generalforsamling 2010 blev bestyrelsen pålagt at udarbejde et forslag til revideret deklaration.

Forslaget er vedlagt denne indkaldelse.

Hvis forslaget vedtages skal det fremsendes til kommunen til videre bearbejdelse.

Det vides ikke hvordan forslaget vil blive behandlet af kommunen, og det vides derfor heller ikke om det uden videre vil erstatte den nuværende ikke tidssvarende deklaration.

Hvis forslaget vedtages og accepteres af kommunen, er det muligt at der vil pålægges os udgifter til aflysning af den gamle deklaration, samt tillysning af ny deklaration.

 

 

Forslag til ændring af deklarationen

 

§ 1 – Bebyggelse:

Nuværende og fremtidige ejere af rækkehus med tilhørende udhus og carport i Klosterparken må der ved ombygning af facade ikke ændres ved udseende, så den ensartede facade forandres.

 

Dette indebærer også maling af facaderne. Det vil sige, at facaderne kun må males i farver dannet af hvid, sort eller ’jordfarver’ – alternativ disses blanding med hvid, sort eller grå (jordfarver jfr. nedenfor). 

 

Døre, vinduesrammer, hegn og skure må gerne males i anden farve end selve huset blot det holdes indenfor rammen af førnævnte farver.

 

Ydervægge og tagbeklædning skal bevares uforandret.

 

Overtræder et medlem denne bestemmelse vil bestyrelsen kræve ejendommen tilbageført til den tilstand, som ejendommen havde før forandringen. Bliver overtrædelsen ikke tilbageført, vil bestyrelsen i samarbejde med advokat sørge for, at ejendommen bliver tilbageført til den tilstand, som ejendommen havde før forandringen på den pågældende ejers regning.

 

Jordfarver:

Gul okker, Rød okker, Grøn umbra, Brun umbra, Terra de sienna, Sienna clair, Lys coboltblå, Mørk coboltblå, Grafit, Svenskrød, Saltgrøn, Lys grå umbra, Oxydrød, Oxydgul, Oxydgrøn, Oxydbrun, Dodenkopf.

 

§ 2 – Brandmur:

Fællesmurene mellem husene er opført efter kommunens krav som brandmur. Det er de enkelte ejeres ansvar, at vedligeholde muren i dens nuværende stand, og den må aldrig gennembrydes.

 

Udgifterne til vedligeholdelse af brandmuren deles ligeligt mellem de to tilstødende parceller medmindre skaden udelukkende skyldes den ene part, der i så fald skal afholde alle udgifterne. Vedligeholdelse af blokkenes gavle og støttemure mod stier og fællesarealer påhviler grundejerforeningen.

 

§ 3 Grundens benyttelse:

Grunden må kun benyttes i overensstemmelse med lokalplan 312.1 fra Solrød Kommune.

 

Ubebyggede arealer, som ikke benyttes som gårdsplads eller lignende, skal anlægges og vedligeholdes som have.

 

Det er tilladt at drive virksomhed, som udføres i parcellerne, når det efter kommunalbestyrelsens skøn kan ske, uden at ejendommens status som beboelsesejendom forandres, eller at der ændres på kvarterets udvendige udseende.

 

På parcellerne må der ikke findes beplantning eller andre indretninger, der ved skygge eller uhæmmet vækst kan blive til væsentlig ulempe for naboer.

 

Der må ikke holdes husdyr, bortset fra hund og kat.

 

§ 4 Parkering:

Enhver form for parkering, der ikke er af kortere varighed, skal finde sted på de indrettede parkeringsarealer. Al parkering af campingvogne og traktorer er forbudt på ejerforeningens parkeringsarealer - med undtagelse af almindelig af og pålæsning og lignende.

 

§ 5 Veje:

Bebyggelsens veje og stier må ikke afspærres eller på anden måde blokeres, og skal være tilgængelig, for al almindelig færdsel.

Stier, gangarealer og parkeringspladser tilhører grundejerforeningen.

Vedligeholdelse og renholdelse påhviler ligeledes denne. Dog påhviler det den

enkelte parcel at holde fortove rene, rydde sne samt salte.

De primære B-veje tilhører kommunen, hvorfor vedligeholdelse og snerydning påhviler denne.

 

Vejbelysningen tilhører grundejerforeningen, som er ansvarlig for driften samt eventuelle udgifter af el-anlægget. Kommunen bekoster driftsudgifterne for belysning på vej.

 

Vej- og stibelysningen må ikke nedlægges uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen.

 

Vejhjørner skal holdes fri for beplantninger, parkerede biler osv.

Ejere af disse arealer, har pligt til at sørge for at der ikke, hverken varigt eller midlertidigt findes noget som er højere end 1 meter.

 

§ 6 – Fællesarealer:

Den vestlige del af matrikel nr. 1e. (det store græsareal bag nr. 1-11) er udlagt til grønt fællesareal, der som stier, gangarealer og parkeringspladser tilhører grundejerforeningen.

 

Samtlige fællesarealer skal anvendes til legepladser, bålplads, park og lignende.

 

Vedligeholdelse af arealerne påhviler grundejerne og skal udføres efter bestyrelsens anvisning, samt såfremt af kommunen udstedte påbud.

 

§  7 – Antenner:

 

Grundejerforeningen ejer et fælles kabelnet til overførelse af radio og tv-signaler og eventuelt internetmuligheder.

 

Vedligeholdelse af kabelnet med stikdåser påhviler grundejerforeningen, der som følge heraf til en­hver tid er berettiget til at foretage eftersyn og reparation af ledningerne og eventuelt opgravninger på medlemmer­nes grund uden anden forpligtelse end i videst muligt omfang efter arbejdets udførelse at retablere tilstanden fra før.

 

Der må aldrig plantes træer, buske eller lignende over de nedlagte ledninger i Klosterparken.

 

Udover nævnte fælles kabelanlæg må der ikke opsættes udendørs-antenner til radio, fjernsyn eller andet lignende.

 

Grundejerforeningen er forpligtiget til at sikre, at kabelnettet opfylder kravene i §6 i ” lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 827 af 26. august 2009 med de ændringer der følger af lov nr. 1269 af 16. december 2009”.

 

§ 8 – Vand:

Parcelejerne er pligtige at være medlem af Solrød Strands Vandværk a.m.b.a. og aftage vand herfra på de af vandværket til en­hver tid gældende vilkår.

 

§ 9 – Kloaker:

De udgående huskloakker fra hovedkloakken tilhører den enkelte grundejer, og denne er forpligtet til at vedligeholde disse.

 

Hvor kloakker er fælles for flere huse, skal de enkelte grundejere være fælles om afløbets vedligeholdelse og reparation samt at fordele udgifterne ligeligt til dette.

 

Grundejerforeningen og kommunen er til enhver tid berettiget til at foretage eftersyn af ledningerne og stille krav om reparation, der er nødvendig for, at omkringboende ikke generes. Så­fremt påkrav fra grundejerforeningen overhøres, er grundejerforeningen og kommunen berettiget til at lade arbejdet udføre for ejernes regning og risiko.

 

§ 10 – Opvarmning:

Fjernvarmeforsyning til de på parceller af matr.nr. 1e Solrød by og sogn opførte boliger sker fra Solrød Fjernvarmeværk a.m.b.a., og den til enhver tid værende ejer af de udstykkede ejendomme er underkastet de for Solrød Fjernvarmeværk a.m.b.a. til enhver tid gældende vedtægter.

 

Forsyningen etableres efter nærmere aftale ved fremføring af fælles forsyningsledninger gennem de enkelte ejendomme.

 

De samlede fælles forsyningsledninger, ekspansioner, ventilbrønde samt alle rørinstallationer i og udenfor husene til og med afspærringsventiler i de enkelte huse tilhører fjernvarmeværket og vedligeholdes af dette.

 

Over varmekanaler udenfor boligerne må ikke plantes træer og større vækster i en afstand af 1,5 meter fra hver side fra midten at regne.

 

Fjernvarmeværket er berettiget til når som helst at skaffe sig adgang til at kontrollere og reparere ledninger også selv om dette fordrer, at der skaffes adgang til de enkelte huse, men varmeværket er forpligtet til at udføre sådanne tilsyns- og vedligeholdelsesarbejder på den for forbrugerne mindst generende måde og skal derfor så vidt muligt med rimeligt varsel underrette beboerne forud for kommende kontrol eller reparationsbesøg.

 

Varmeinstallationerne i de enkelte huse fra afspærringsventiler tilhører den enkelte parcelejer og vedligeholdelse af denne del af installationen påhviler ham.

 

De af varmeværket givne forskrifter og anvisninger vedrørende vedligeholdelsesarbejder for den del af anlægget, der tilhører den enkelte parcelejer, er denne forpligtet til at efterkomme, ligesom parcelejeren er forpligtet til at benytte en af varmeværket autoriseret reparatør til at udføre sådanne vedligeholdelsesarbejder.

 

Såfremt givne pålæg ikke efterkommes, er varmeværket berettiget til varetagelse af andelshaveres fællesinteresser at lade vedligeholdelsesarbejderne udføre for den pågældende ejers regning.

 

Varmeværkets eventuelle plomber på ventiler må ikke brydes.

 

Stikledninger, hovedstopventiler og hovedmålere ejes af varmeværket, men det påhviler den enkelte parcelejer at holde sådanne installationer, der findes indenfor ejendommens område, forsikrede mod brand, vandskade m.v.

 

I det tilfælde, at varmeforsyningen til en enkelt ejendom ophører, har varmeværket ret til at lade fælles forsyningsledninger forblive liggende under ejendommen.

 

Varmeforbruget beregnes efter en i hver enkelt ejendom opsat kaloriemåler, og varmeværket opkræver a/c bidrag på grundlag af dette forbrug hos den enkelte ejer.

 

I tilfælde af salg, arveudlæg eller anden overdragelse af ejendomsretten, er nærværende bestemmelse bindende for den nye ejer og denne hæfter for eventuel gæld til varmeværket.

 

Nærværende bestemmelse skal ikke være til hinder for ejendommens prioritering med lån i kredit- og reallåneinstitutioner med statusmæssige og solidariske forpligtelser, sparekasse- og banklån uden kaution eller belåning med andre midler, udlånt efter reglerne for lån af umyndiges midler, samt lån til dækning af tilslutningsafgift og omkostninger ved varmeinstallation.

 

Påtaleberettiget efter nærværende afsnit er bestyrelsen for Solrød Fjernvarmeværk A.m.b.a.

 

§ 11 Hegn

Ejerne af parcellerne har fuld hegnspligt mod veje og stier og halv hegnspligt i de øvrige skel.

 

Hegn såvel levende som faste må ikke være højere end 1,80 m målt fra jorden. Hegn skal så vidt muligt som minimum have en højde på mindst 1,30 m målt fra jorden, men nyplantet levende hegn vil normalt anses for formidlende omstændighed fra den regel.

 

Der må i skel i haven kun opsættes levende hegn af typen liguster eller bøg. Det være sig alle tre sider af haven, undtagen dog herfor materialer der indgår i husets konstruktion eller som en del af en terrasse. Lågen mod fælles arealer placeres i haven ud mod et fælles areal og må kun være udført i træ og må ikke overstige 1,80 m i højden målt fra jorden.

 

Der må i gården udelukkende placeres et fast hegn i skel. Fast hegn i gården må udelukkende udføres i træ med vandrette forskudte brædder, som har en højde per bræt, der svarer til de brædder, som benyttes i husbeklædningen.

 

De levende hegn som er anlagt af grundejerforeningen omkring parkeringsarealerne må ikke være højere end 1,30 m målt fra jorden med mindre hegnet er placeret op ad en carport, hvorved højden ikke må overstige 1,80 m målt fra jorden.

 

Hegn mod veje og stier skal placeres på egen grund, og det påhviler ejerne til enhver tid at hindre bevoksning udover veje, fortove og stier, som tilhører grundejerforeningen.

 

Definition:

Gården er det areal på ens grund, der vender ud mod veje eller stier og hvor hoveddøren i huset er placeret.

 

Haven er det areal på ens grund, der vender ud mod et fælles areal.

 

§ 14 Grundejerforeningen:

Samtlige ejere af parceller, der omfattes af udstykningen, er pligtige til at være medlemmer af grundejerforeningen og følge vedtægterne og deklarationens gældende regler. Det er kun parcelejere, der kan være medlemmer af grundejerforeningen.

 

Det påhviler foreningen at vedtage de nødvendige love og regler for foreningen, og foreningens opgave er først og fremmest at varetage administration af fællesanlæg og fællesarealer m.v.

 

§ 15 Tinglysning og påtaleret:

Denne deklaration, der tinglyses som servitutstiftende med respekt af allerede lyste servitutter, men forud for al pantegæld på ovennævnte ejendom, må ikke slettes af tingbogen uden samtykke fra Solrød kommune.

 

Påtaleretten overfor overtrædelser af foranstående servitutbestemmelser og eventuelle særlige bestemmelser, bortset fra bestemmelse i § 11 Opvarmning, tilkommer Solrød kommune, der er berettiget til at indrømme sådanne lempelser og afvigelser, som den finder foreneligt med kvarterets karakter, og som ikke kan være til væsentlig gene for de omkringliggende beboelser.

 

Alle spørgsmål vedrørende servitutternes fortolkning afgøres af Solrød kommune, hvis afgørelser parcel ejerne er pligtige til at underkaste sig.

 

Med hensyn til servitutter og byrder henvises til ejendommens blad i tingbogen.

 

Matrikel nummer 1 e Solrød by og sogn.

 

 


 

 

Ad pkt. 5b:

Snerydning på gangarealer

 

Som bekendt pålægger ”lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje”, rydningspligt for offentlige stier. Den pligt kan vejbestyrelsen (kommunen) bestemme, i samråd med politiet, at pligten til rydning påhviler ejere af tilstødende ejendomme.

I Solrød har kommunen besluttet dette.

Kapitel 2

Offentlige veje og stier

§ 2. Det påhviler vedkommende vejbestyrelse at sørge for snerydning på offentlige veje og stier, for så vidt forpligtelsen ikke er pålagt ejere af tilgrænsede ejendomme efter § 5.

§ 5. I byer og bymæssig bebyggelse kan vejbestyrelsen efter forhandling med politiet bestemme, at ejerne af ejendomme, der grænser til en offentlig vej eller sti, skal rydde fortov og sti ud for ejendommene for sne, træffe foranstaltninger mod glat føre på fortov og sti samt renholde fortov og sti i overensstemmelse med bestemmelserne i kap. 7. Med fortov og sti sidestilles færdselsareal, der er overvejende bestemt for gående færdsel.

Tilsvarende regler gælder for ejere der støder op til fællesarealer.

Kapitel 3

Private fællesveje og stier i byer og bymæssige bebyggelser

§ 7. I byer og bymæssige bebyggelser påhviler det inden for områder, der fastsættes af kommunalbestyrelsen, efter forhandling med politiet, ejerne af ejendomme, der grænser til en privat fællesvej eller sti at rydde vejen (stien) for sne ud for ejendommene, at træffe foranstaltninger mod glat føre på vejen (stien) samt at renholde vejen (stien) i overensstemmelse med bestemmelserne i kapitel 7.

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen kan efter forhandling med politiet begrænse eller helt ophæve grundejernes forpligtelser i henhold til stk. 1, såfremt det skønnes forsvarligt under hensyn til færdslens ringe omfang.

Stk. 3. Om de i henhold til stk. 1 og 2 trufne beslutninger skal der ske kundgørelse i et eller flere af de blade, som har almindelig udbredelse i kommunen.

 

Dette betyder at de stier der er i Klosterparken skal ryddes af ejeren af ejendomme ud for ejendommene, hvad enten det er mod veje (offentlig) eller stier på fællesarealerne.

Nogen steder er det fællesarealerne (matrikel 1e) der grænser op til offentlig vej, f. eks ved de officielle P-pladser.

Grundejerforeningen har altså snerydningspligt disse steder.

Vi har ikke haft nogen snerydningsaktiviteter på budgettet, og derfor heller ikke udført snerydning i den tid bebyggelsen har eksisteret..

Bestyrelsen kender ikke prisen for en sådan rydning.

Forud for generalforsamlingen er flere entreprenører blevet forespurgt om pris for en sæson snerydning:

A)    Snerydning de steder grundejerforeningen er forpligtigede til jævnfør ovenstående lov (ca. 265 m fortov men i 15 brudstykker)

B)     Snerydning på alle stier/fortove i bebyggelsen (ca. 620 m)

C)    Snerydning på P-pladser, som supplement til A) eller B) (her er det lidt uklart om vi har en forpligtigelse)

Ved tidspunktet for den endelige redigering af denne indkaldelse til generalforsamling havde kun en entreprenør svaret.

A)    53.250 kr. inkl. Moms  (1045 kr. pr. parcel for et år)

B)    85.750 kr. inkl. Moms (1.685 kr. pr. parcel pr. år)

C)    27.000 kr. inkl. Moms (530 kr. pr. parcel pr. år)

Det bemærkes at forudsætningen for forespørgslen er en pris for en sæson hvor entreprenøren jævnfør loven overtager denne forpligtigelsen til

Bestyrelsen foreslår at der som minimum indgås aftale om snerydning de steder grundejerforeningen er forpligtiget.

Bestyrelsen foreslår endvidere, at der indgås aftaler de steder grundejerforeningen ikke er forpligtet, men de enkelte parceller er forpligtiget, dvs. resten af stisystemet hos os. Begrundelsen for det sidste forslag er, at det er relativt billigere at få ryddet et samlet stiareal, end 15 ”brudstykker”, således at merprisen bliver beskeden, men hvor den enkelte parcel til gengæld slipper for at snerydde.

Der er supplerende spurgt til en pris pr. senrydning, dvs. ikke for en sæson, og under hvilke betingelser dette kan gøres.

Ved tidspunktet for den endelige redigering af denne indkaldelse til generalforsamling var der ingen svar på denne forespørgsel.

Endelig skal bemærkes at ovenstående forslag ikke er indarbejdet i budgetforslaget, der er vedlagt denne indkaldelse!!!
Ad punkt 8:

 

Formand                              Lennart          nr.11              Ikke på valg  

Næstformand Jens               nr. 19             På valg           Genopstiller ikke

Bestyrelsesmedlem               Lisbeth           nr.24              Ikke på valg   valgt 2010

Bestyrelsesmedlem               Mickael          nr.42              Ikke på valg   valgt 2010

Bestyrelsesmedlem               Karina            nr.10              på valg           Valgt som suppleant 2009.

                                                                                                             Genopstiller ikke

                     

1. Suppleant                         Kim               nr.15              Ikke på valg   valgt 2010

2. suppleant                         Ane                nr. 6               På valg           valgt 2010

3. suppleant                         Jesper            nr. 40             På valg           valgt 2010

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ad punkt 9:

 

Revisor                                Peter              nr.16              Ikke på valg  

Revisor suppleant                                                            Ubesat